Позив за учешће у фестивалу „Мој лепи парк“


Фестивал „Мој лепи парк (у организацији НВО „Мој лепи град“, у сарадњи са партнерима ТСБ – Тениски савез Београда и основне школе „Лаза Костић“), а суфинансиран кроз позив за цивилно друштво Министарства заштите животне средине који ће бити одржан 21.09.2018 од 10 до 14 часова у Блоку 19а на Новом Београду је замишљен као једнодневни фестивал са великим бројем различитих активности и под-активности у. Главни циљ фестивала је промовисање пројекта „Еко оаза Блок 19а“ и указивање на потребу за више уређених и оплемењених зелених површина у градовима, као и промовисање здравог начина живота у урбаним срединама и здравих животних навика.

Неке од кључних активности фестивала су:

  1. Еколошко – орнитолошка радионица „Еко оаза Блок 19а“, који има задатак да укаже на значај зеленила и птица у урбаној средини. У оквиру орнитолошке радионице, поред едукације о значају птица, препознавању врста, начинима храњења, значају дрвећа и ниског зеленила за њихово гнежђење и храњење у урбаној средини биће организована и практична радионица израде хранилица са фарбањем и постављањем кућица за птице.
  2. Бициклом до школе – Радионица и едукативна вожња бицикла током дана одржавања фестивала од Блока 19а до ОШ „Лаза Костић“. Идеја ове радионице је да укаже на практичне проблеме са којима се бициклисти сусрећу сваки дан на путу до школе.
  3. „Спортске радионице“ – Ово ће свакако бити најзанимљивији део фестивала, барем за најмлађе посетиоце. Бадминтон, мини тенис, мини кошарка, фудбал, одбојка и бројне друге активности на отвореном гарантују незаборавне тренутке дружења и забаве.
  4. Онлајн „Еко квиз“ са наградном компонентом. Поред едукативно-информативног карактера кроз различите задатке квиз ће имати улогу да повеже циљну групу са пројектом „Еко оаза Блок 19а“.

Љубитељи природе, здравог погледа на живот и здравих навика, све особе са позитивном енергијом и ведрог духа добродошле су на фестивал, „Мој лепи парк“ 21.09.2018 од 10 до 14 часова у Блоку 19а да буду део једног креативног погледа на зеленије сутра.

Погледајте у нашим галеријама како су изгледали:

Фестивал „Мој лепи парк“ 2016

Фестивал „Мој лепи парк“ 2017

Пројекат „Еко оаза Блок 19а“ је суфинансиран од стране Министарства заштите животне средине.