За зелени Београд

У оквиру пројекта „Еко оаза Блок 19а“ суфинансираног од стране Министарства заштите животне средине, а након недавно одржаног фестивала „Мој лепи парк“ реализована је још једна сјајна радна акција „Зелени Београд“. У оквиру исте је посађено 11 стабала липе и преко 100 садница високог жбуња око ОШ „Лаза Костић“ у Блоку 23 у партнерству са ЈКП „Зеленило Београд“. Окупљени волонтери из локалне заједнице помоглу су активност садње, а уз помоћ донације школи је поправљен прикључак за наводњавање зеленила.

Током трајања радне акције реализован је и едукативно-информативни „Еко квиз“ у коме је учешће узело преко 400 основаца узраста од 8 до 11 година. Сам квиз је интерактивног типа што је додатно мотивисало основце за рационалније и логичније размишљање о области заштите животне средине у урбаном окружењу.

Током радне акције и за време „Еко квиза“ а на радост деце придружили су нам се и представници UNDP-a i UN Women-a уз чију помоћ смо одржали и пилот квиз о теми родне равноправности. Пригодне награде биле су ту да додатно орасположе учеснике квиза, али и да их мотивишу на позитивна размишљања.

Посебно се захваљујемо деци и запосленима из ОШ „Лаза Костић“ који су омогућили да реализујемо све активности са осмехом на лицу.

Како је све изгледало погледајте у нашој ГАЛЕРИЈИ.

Пројекат „Еко оаза Блок 19а“ је суфинансиран од стране Министарства заштите животне средине.

Вест о одржаним активностима пренели су бројни медији, сазнајте више путем следећих линкова: